Vizážistické minimum


Každá žena chce být krásná, každé z nás záleží na tom, jak vypadáme. Máme svoje styly, každá jsme originál a každá jsme jedinečná. 

Přestože se nás různé pořady v televizi či časopisy snaží nějakým způsobem sešněrovat či zaškatulkovat, měly bychom zůstat samy sebou, dámy.
Spousta žen má takový cit pro módu, kombinaci oblečení i barev, že žádné rady nepotřebují :-)

Těm z Vás, které si jisté nejste, bych určitě doporučila návštěvu odborníka, který Vám pomůže se na sebe dívat objektivně, bez předsudků a přehnané sebekritiky.
Výhodou je také to, že přesně vede Vaši ruku, pomůže Vám opravit případné chyby či nedostatky a podpoří Vás v tom, co je dobré. 

Když za mnou přijde žena, která se chce učit líčit, většinou je nervózní z toho, že udělá nějakou chybu :-) Čím víc jich, dámy, u vizážistky uděláte, tím lépe si budete vědět rady s jejich opravováním doma :-)
Žádný z nás se nenarodil se štětcem v ruce, všichni jsme si museli projít hromadou opravování, takže žádný stres :-)

Vizážistické minimum mám rozdělené na stupně dle pokročilosti. První hodina je nejvíce teoretická.
Věnujeme se Vaší pleti a zjišťujeme, co je možné ve Vaší péči vylepšit.
Poté Vám ukazuji, co je základem pro dobré líčení.
Některé ženy jsou úplně na začátku, jiné už jsou zvyklé se líčit. Podle toho je nutné první lekci upravit, abyste byla každá spokojena.
Podstatný je základ (sjednocení) pleti a tvarování, teprve pak individuální líčení očí a rtů. Na konci první lekce klientka dostává domácí úkol :-) tím je zadání líčení, které poté sama doma trénujete. 

Čím více je schopna žena na sobě pracovat, tím dříve se můžeme sejít na dalších hodinách. Pokaždé pilujeme Vaši techniku tak, abyste mohla být sama sobě skvělou vizážistkou.

Garantuji Vám, že pokud budete poctivě trénovat, po třetí lekci budete umět sama sebe nalíčit naprosto perfektně na každou příležitost.

Tipy:
  1. Používejte kvalitní kosmetiku. Není nad to, když se o svoji kosmetiku můžete opřít a spolehnout se na ni. Konec konců když už si s tím dílem tak hrajete, tak je určitě fajn, když vydrží celý den a ne jen pár hodin. Pokud Vám líčení nevydrží celý den, chyba není ve Vás!
  2. Jak ji poznáte? Opět bych Vás odkázala na odborníka. Bohužel neplatí to, že čím dražší, tím lepší kosmetika. Vyznat se v krémech, stínech, odličovačích, pudrech… to je v dnešní době velká věda… Malé doporučení: nedůvěřujte reklamám :-(
  3. Pořiďte si skvělé štětce. V minulosti top štětce byly z přírodního vlákna, ale protože vše jde dopředu, nyní seženete štětce z umělého vlákna v kvalitě, o které se nám dřív u přírodních nezdálo :-)
    Nejenže se Vám bude vše snadněji nanášet, ale ušetří Vám to Váš stín, který díky používání kvalitního štětce vydrží delší dobu. 
  4. Štětce z přírodního vlákna můžete opečovávat vlasovou kosmetikou nebo si na ně můžete pořídit speciální čistič. U štětců z vlákna umělého lze použít i obyčejné tekuté mýdlo.
  5. Základem každého dobrého líčení je perfektní pleť. Nemá smysl si nalhávat, že vypadáte lépe než je skutečnost a ani si zbytečně sundavat sebevědomí. Podívejte se na sebe do zrcadla a buďte k sobě upřímná. Je Vaše pleť zářivá? Hladká? Jemná? Máte ucpané póry? Vrásky? V dnešní době se dají s pletí dělat hotové zázraky. Ať tomu věřit chcete nebo ne, od roku 2004 je vidím denně s Mary Kay. Žádný botox ani lifting, od roku 2005 nechodím na kosmetiku.
    Zapracujte na stavu své pleti, zkuste si připustit, že vše je možné a dožadujte se toho! Nevěřte lžím typu: „každému vyhovuje jiná kosmetika“ nebo „na každého platí něco jiného“ Nesmysl! Pokud máte v ruce funkční kosmetiku dobře sestavenou pro Váš typ a problematiku pleti, první výsledek uvidíte během týdne.
  6. Detaily rozhodují! Můžete mít perfektní techniku líčení, ale když nemáte správně rozetřený make-up, máte silnou vrstvu pudru na obličeji, okraje stínů nejsou rozetřené do ztracena nebo máte třeba silnou vrstvu řasenky a slepené řasy, všechno to celkový výsledek kazí.
  7. Tvářenka a obočí tvaruje Váš obličej! Stejně tak jako je podstatné mít sjednocený základ (make-up), tak je důležité umět pracovat s tvarováním obličeje!
  8. Odstín tvářenky a rtů by měl být stejný. Nemluvím o stejné barvě, ale pokud máte tón tvářenky do oranžova a rty růžové, je to detail, který může výsledek kazit.
  9. Chcete, aby Vám líčení vydrželo celý den? Základem je kvalitní kosmetika, to už jsme si řekly :-) ale pokud chcete, aby to vydrželo ještě déle, existuje skvělá věcička: Fixační sprej na make-up, která udrží na místě i veškeré pudrové složky :-) což je třeba pro nevěsty naprosto úžasné, ale nejen pro ně :-)
Líčení není věda :-) ve skutečnosti je to většinou zábava, stačí jen se nebát a vzít do ruky štětec :-)
Přeji Vám úspěšné pokroky (nejen) v líčení :-)


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Proč mít na svatbě vizážistku?

Jak pečovat o svoji pleť v létě?

Zodpovědnost