Jak pečovat o svoji pleť v létě?

Každé období je specifické pro naši pleť a pro organismus jako takový. Léto se vyznačuje nejen vyšší teplotou ale také podstatně vyšší vlhkostí a sluneční zátěží.

Snad všude se dočtete o nutnosti použití krémů s UV filtrem. Já k tomu jen dodám, že je na trhu mnoho přípravků, které kvalitní UV ochranu nemají a jsou často parfémované, proto hledejte přípravek, který Vás bude skutečně chránit a ne ještě Vaši pleť zatěžovat.
Poměrně často se setkávám s tím, že ženy nechtějí vysoké číslo UV, protože se bojí, že se přes něj neopálí. Toto číslo ale neurčuje, jak moc nebo málo se opálíte. Hodnota UV označuje zhruba dobu, po kterou jsme na sluníčku chráněni před negativními slunečními paprsky. Čím vyšší, tím delší dobu nás krém chrání. I s vysokým číslem se můžete hezky opálit, ale nespálíte se.
Ruku v ruce s krémem na opalování jde i péče po opalování. Já sama miluji chladivý a regenerační gel.

Péče o pleť v létě není jen o opalovacích přípravcích. V tuto dobu je pleť krásně prokrvená díky sluníčku a vlhkosti a tak mnoho lidí má pleť zdánlivě víc vyživenou. Jde ale tak trošku o klam a je dobré už teď začít přemýšlet nad tím, že na podzim naše pleť bude potřebovat větší výživu a ochranu. Když teď začnete používat např. vyživující masky, přechod mezi létem a podzimem nebude pro pleť tak dramatický.

Ve městech je dobré celoročně používat ochranu pleti (make-up nebo např. CC krém), který nás chrání před vnějšími vlivy jako jsou volné radikály, splodinami nebo při pobytu v klimatizovaném prostředí.

Klimatizace je téma, které si zaslouží samostatný bod. Osobně ji vnímám jako něco příležitostně příjemného, ale dlouhodobým pobytem v ní si můžeme velmi znepříjemnit život.
Pokud např. v zaměstnání máte celý den zapnutou klimatizaci, měli byste vypít cca o 500ml vody denně více, protože klimatizace vysušuje celý Váš organizmus.
Klimatizace nás ale ovlivňuje a vysušuje i zvenčí. Snazší to mají ženy, protože většina z nás nosí make-up a tím svoji pleť chráníme. Horší to mají pánové, kteří pleť nechrání ničím.
Toto ale rozhodně není pobídka pro muže, aby začali používat make-up :-)
V posledním roce aktivně spolupracuji s Moneta Bank a líčím pro ně kampaň "Moneta jsme my". Za tu dobu jsem potkala mnoho mužů, kteří mají pleť extrémně přesušenou z klimatizace. Takže pánové, pokud máte pleť suchou, neváhejte a navštivte odborníka na péči o pleť a nechte si sestavit péči, která nebude složitá a pomůže Vám pleť udržet v kondici.

Suchá pleť je náchylnější k vráskám. Ovšem málo se už ví, že z přesušené pleti si můžeme snadno vypěstovat pleť ekzematickou a proto se nevyplatí suchou pleť podceňovat.

Na závěr doporučuji zaměřit se na změnu jídelníčku. Pleť je vždy odrazem našeho vnitřního období a pokud zrovna nemáte na ovoce a zeleninu alergii, zvýšením jejího přísunu pleti výrazně prospějete :-)

Nádherné léto přeje

Kateřina

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Proč mít na svatbě vizážistku?

Zodpovědnost