Proč mít na svatbě vizážistku?

V poslední době přibývá žen, které se chtějí pohádkově vdát, ale přitom někde na své svatbě ušetřit. Jednou z častých položek je právě služba vizážistky a proto si myslím, že je na čase si připomenout, proč by naopak kvalitní vizážistka měla být top položkou na Vašem svatebním seznamu.
Každá vizážistka má své triky a tipy, které si nechává pro sebe, ale zde naleznete pár základních důvodů, proč se vyplatí hledat tu nej a nelíčit se sama:
  • Dokonalá pleť – vizážistka Vaši pleť sjednotí tak, aby Vaše pleť vypadala bezchybně a sjednocená. Zároveň pleť umí projasnit, zakrýt příp. kruhy pod očima a to se po bezesné předsvatební noci může opravdu hodit.** Tip: Při zkoušce sledujte každý detail pleti, ovšem ne z pěti centimetrů. Pozorujte výsledek min. ze 40 cm, zaměřte se na to, jak jsou zapracované detaily okolo obličeje, uší apod. Pokud je vizážistka zkušená a Vy máte problematickou pleť, máte při zkoušce šanci, že Vám poradí, jak ji do svatby co nejvíce vyřešit.
    Make-up se na svatbě nanáší i na krk a dekolt, příp. záda a ramena. Výsledek se tím celý podtrhne a působí dokonale v kombinaci se šaty a dalšími svatebními doplňky.
  • Obočí – v současnosti je obočí velikým trendem a není tomu jen tak náhodou. Ono je totiž jedním ze tří základních bodů krásy, kterým si můžete velmi pomoci a příp. I uškodit. Vizážistka by měla mít dostatek zkušeností, aby Vám vytvořila obočí dokonalé, což sama můžete samozřejmě zvládnout také, ale chce to pořádný trénink a v den D Vám může pěkně pocuchat nervy, když vše nepůjde podle přání.** Tip: Obočí by mělo být stejně tmavé jako je barva Vašich vlasů. U blondýn min. tak tmavá jako je nejtmavší barva na hlavě (odrosty, tmavé proužky, tmavší barva na temeni apod.). U černovlásek musí být vždy černé. Pokud je obočí světlejší než vlasy, ubírá Vám na výraznosti a tvaru.
  • Tvarování – vizážistka vytvaruje Váš obličej nejprve bronzerem nebo tmavým pudrem tak, aby byla Vaše tvář proštíhlená a působila tzv. 3D efektem. Nemáte-li dostatek zkušeností, pak toto nemáte šanci zvládnout** Tip: V kombinaci se svatebními šaty vždy vypadá dobře, když se pudr nebo bronzer obarví ještě tvářenkou v růžovém tónu. Celkový vzhled působí velmi přirozeně a pleť získá zdravý vzhled.
  • Kvalita – poslední položkou je trvanlivost dekorativní kosmetiky na Vaší tváři. Jistě se nechcete ještě před obřadem roztéci a naopak uvítáte, když výsledek vydrží až do večera. Na této položce bych při výběru make-up artistky trvala a snadno při zkoušce zjistíte, jak na tom její kosmetika je.** Tip: skvělým tipem pro tuto příležitost je možnost využití různých druhů fixace, ať už fixační gel pod make-up nebo i sprej na něj, který udrží i pudrové složky.
Na závěr bych chtěla vyjádřit porozumění nad tím, proč se mnoho žen raději líčí samo doma. Nejčastějším důvodem je, že nevidí hodnotu této služby, protože mají špatné zkušenosti nebo se bojí, že budou zmalované.
Líčím od r. 2004 a jsem velký detailista, málokdy jsem na 100% spokojena s vlastní prací a stejně tak očekávám top výsledek i od svých kolegyň. Vizážistka by měla mít podstatně více zkušeností, než mají naše klientky. Pokud ale už najdete takovou, která ví, co dělá a bude umět všechny výše popsané body, nebudete litovat. Díky tomu totiž budete po celý den vypadat skvěle a stejně tak díky tvarování i na různých momentkách.
Nenechte si namluvit, že na svatbu stačí jemný make-up. Nebudete v něm vidět! A tím nemyslím to, že musíte mít kouřové líčení nebo rudé rty. V líčení se musíte především dobře cítit. Vaše vizážistka by měla mít spoustu zkušeností s hrou světel a stínů, tedy s foto make-upem. Svatební make-up je totiž tou nejnáročnější disciplínou, při které musíte vypadat skvěle a dostatečně výrazně, vzhledem k bílým šatům, ráno, večer, na umělém světle, na fotografiích a ještě k tomu všemu nepůsobit zmalovaně. O tom celý svatební make-up je.
Proto vybírejte vizážistku podle zkušeností a dovedností a ne podle ceny. Top vizážistka nestojí 1000,- a Vy si ve svůj den D zasloužíte tu nejlepší, protože díky ní budete krásná a dostatečně výrazná.
Přeji šťastnou ruku ve Vašem výběru a především nádhernou svatbu a láskyplný manželský život <3
V případě dotazů mne neváhejte kdykoli kontaktovat
Kateřina

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jak pečovat o svoji pleť v létě?

Zodpovědnost